Elektrotechniek: de motor van TecLine

Als er één vakgebied veelzijdig is in de techniek dan is dat wel elektrotechniek. Niet alleen het eindeloze aantal toepassingen, maar vooral de complexiteit van die toepassingen maakt dit vakgebied interessant om in te werken. Tegelijkertijd worden wel de eisen die aan de kwaliteit van het personeel gesteld worden steeds hoger.

Het beschikbaar hebben van gekwalificeerd technisch personeel is één van de specialiteiten van TecLine. Of het nu gaat om besturingstechniek van een attractie in een pretpark of het aansluiten van apparatuur op luxe jachten, TecLine heeft het juiste team van technici. Inmiddels wordt meer dan 80% van het werk dat TecLine technici doen, gedaan door elektrotechnisch personeel.

Doordat de aanbestedingstijden langer worden en de feitelijke bouwtijden korter krijgt het TecLine totaalconcept steeds meer waarde. In alle fases van het gehele proces kunnen vakmensen van TecLine ingezet worden en dat werkt!

Werktuigbouwkunde: een bijzondere positie

Het vakgebied werktuigbouwkunde claimt al jaren een geheel eigen positie in de techniek. Een van de meest in het oog springende onderdelen zijn: windmolenparken. De technici die hier installatie en onderhoud doen zijn allemaal speciaal opgeleid en gecertificeerd. Klim- en veiligheidstrainingen maken de opleiding compleet. In dit segment worden ervaring en een trackrecord gevraagd.

Het werkgebied van de opdrachtgevers is aanzienlijk en dan is arbeidsmobiliteit een groot voordeel. TecLine kan teams inzetten over de hele wereld, inclusief vervoer en waar nodig gereserveerde overnachtingen. Maar vooral voorzien van de nodige projectervaring en deskundigheid: daar draait het uiteindelijk om.

Scheepsbouw en jachtbouw behoren ook tot dit vakgebied. Hier is het kunnen werken met de voorschriften die gelden binnen de klantomgeving, een vast vraagpunt naast de ervaring, die scheepsbouwers moeten hebben.

Installatietechniek: flexibiliteit in het ritme van de conjunctuur

Naast volumeopdrachten vanwege de nieuwbouw van woningen ziet TecLine tevens groei komen uit het verduurzamen van bestaande woningen. Het gaat daarbij vooral om elektrotechnische installaties. Voor de sectoren infra en industrie geldt dat de toegenomen complexiteit van projecten de vraag naar extra gekwalificeerd personeel een belangrijke impuls heeft gegeven.

De TecLine propositie met het competentiemodel heeft daar het juiste aanbod voor. Voor installateurs is de keuze voor een totaalaanpak voor projecten, dus van advies én ontwerp tot en met installatie en onderhoud, een logische stap voor verbetering van hun bruto marge. Dit stelt echter wel andere eisen aan het opleidingsniveau van de technici.

TecLine heeft voor de verschillende fases van het proces de juiste mensen. In het geval van capaciteitsvraag spelen vooral efficiency en prijs een rol. TecLine is daar met een snelle responsetijd en een vast uurtarief, ongeacht de locatie, altijd op voorbereid. Bij hoogtij, maar ook bij laagtij en met de juiste mensen.

top