Kennismanagement door TecLine voor Industrie

De Industrie is een belangrijk onderdeel van de economie. Productielanden combineren kennis met ervaring om daarmee processen efficiënt te maken. Daardoor wordt de kostprijs gunstiger en is er ruimte voor innovaties. Dit vereist investeringen in ontwikkeling en knowhow. TecLine heeft ervaren technici die onder andere in de foodindustrie, maar ook in de petrochemische industrie projectmatig werkzaam zijn of in het onderhoud werken.

Naast de normale onderhoudswerkzaamheden is er veel vraag naar nieuwbouw in de food industrie. Door duurzamer en efficiënter te produceren verbetert de concurrentiepositie van opdrachtgevers in Nederland ten opzichte van andere bedrijven. Beide doelstellingen voor verbetering en innovatie van productieprocessen vragen om verschillende technici. TecLine heeft daar de juiste mensen voor. Belangrijk daarbij is knowhow. TecLine onderscheidt zich door het managen van kennis met de keuze van de technici, die voor de opdrachtgevers aan de slag gaan.

Bouwen op TecLine in Utiliteit

Het kenmerk van utiliteit is wel de grootschaligheid. Met veel onderaannemers aan een project werken vergt een nauwkeurige planning, een goede voortgangsbewaking en een perfecte logistiek. Projecten worden immers steeds complexer en de gegeven bouwtijden korter. De technische component is niet alleen in de ontwerpfase, maar tijdens de hele bouwfase van belang. Door flexibele of vaste opvang van vraagpieken in de totale bouwfase is TecLine de personeelspartner waar op gebouwd kan worden.

Renovatie van kantoorpanden en herontwikkeling van de vaak verouderde kantoorruimtes bieden nu uitzicht op projecten. Duurzame ontwikkeling waarbij meerdere technologische innovaties worden toegepast zijn daarbij een vast onderdeel.

Maar ook het klimaat speelt een nadrukkelijke rol. Met de verandering van het klimaat en de nadelige gevolgen daarvan is herontwikkeling een noodzaak. Waterschade door zware regenval is een aandachtspunt dat de komende jaren nog veel partijen bezig zal houden.

Kwaliteit als meerwaarde van TecLine voor Infra

Infra , zowel natte, als droge infra is een segment waar TecLine erg sterk is. Kwaliteit van het technisch personeel en de zekerheid van bewezen knowhow is in deze sector van doorslaggevend belang. Met diverse tunnels en verschillende sluizen en bruggen in de Portfolio is de projectdeskundigheid meer dan bewezen en het voornamelijk elektrotechnisch personeel is als TecLine Team volledig op elkaar ingespeeld. Het gaat dan om renoveren en/of aanleggen van elektrotechnische systemen in tunnels en dat is een specialiteit van TecLine. Het Kosmosproject (alle tunnels in Rotterdam én omgeving ), de Betuwelijn, De Drontermeertunnel en de Ketheltunnel staan allemaal op het c.v. van TecLine.

Voor de natte infra is TecLine gespecialiseerd in het leveren van vakmensen die de elektrotechnische systemen installeren voor sluizen en bruggen. Ook hier komen de bekende namen op het c.v. voor, zoals de Haringvlietsluizen en de sluizen van IJmuiden. Ook voor elektrotechnische opbouw van kranen in Bremen, Hamburg, Antwerpen en op de Maasvlakte heeft TecLine de juiste teams geleverd.

Specialisatie in Telecom voor TecLine een logische stap

Als er één sector de afgelopen decennia een vlucht heeft genomen dan is dat wel de Telecom sector. Mobiele netwerken, Wireless netwerken en Data verkeer zijn door het internet dermate geïntensiveerd in gebruik dat uitbreiding hiervan een permanente ontwikkeling is. Installatie, onderhoud, vervanging en updating zijn hier kerntaken. Netbeheer wordt steeds complexer en breder en de vraag naar specialisten is groot.

Daarnaast komt de vraag naar technische vakmensen van zowel grote als kleine bedrijven. Installatie van draadloze meters voor het op afstand uitlezen van energie verbruik is een groeimarkt. Maar ook CCTV en aanleg van particuliere beveiligingsinstallaties. De vraag naar elektronische beveiliging van grote data netwerken en het onderhoud daarvan is om meerdere reden een aandachtsgebied van TecLine. Het is een logische stap na de aanleg van Datacenters en het is een onvermijdelijk antwoord op de vraag uit de markt. TecLine heeft er de vakmensen voor.

Ook voor Energy hebben TecLine technici de juiste energie.

Voor installatie en onderhoud van windmolenparken moeten de elektromonteurs en de werktuigbouwkundigen gecertificeerd zijn en is projectervaring een succesfactor. Voor deze turbulente markt heeft TecLine project teams samengesteld die flexibel inzetbaar zijn in Europa. Het duurzaam “schoner” maken door nieuwbouw en innovatief onderhoud van energiecentrales is een activiteit waar TecLine in Duitsland, maar ook in Polen een sterke positie inneemt.

Arbeidsmobiliteit is een belangrijke propositie van TecLine naar de markt. Onderhoud en nieuwbouw van energiecentrales is specialistisch werk. Een vast team waar kennis en ervaring gegarandeerd is, wekt vertrouwen bij de klanten en er is veel vraag naar deze rondreizende specialisten.

De logistiek rond de inzet van deze mobiele teams is door TecLine tot in de finesses uitgedacht en digitaal ingevoerd. REQUEST is de software die daarvoor in eigen beheer ontwikkeld is en die arbeidsmobiliteit volledig faciliteert. Maak meteen een afspraak voor een toelichting.

De Maritieme sector gaat graag met TecLine in zee.

Als zeevarend land heeft Nederland een eeuwenoude traditie en een enorme reputatie op het gebied van scheepsbouw. De Nederlandse Jachtbouwers behoren tot de beste ter wereld. De TecLine Teams van voornamelijk elektrotechnisch personeel zijn dan ook gespecialiseerd in deze markt en kunnen van scheepswerf tot scheepswerf overal flexibel ingezet worden.

Ook hier is arbeidsmobiliteit een belangrijk speerpunt in de propositie van TecLine. Dè specialiteit van TecLine is elektrotechniek in de luxe jachtbouw. Van werf tot werf, van model tot model. Daarnaast zijn bouwers van werkschepen en offshore platforms onderdeel van de vaste klanten van TecLine. Schaalgrootte van de opdrachten maakt hier het verschil tussen grote teams of een kleiner team van vakmensen. Productietijden in deze kapitaalintensieve sector zijn heel kritisch. Het stilleggen van een productie eenheid voor onderhoud en reparaties kost veel geld. Daarom is de beschikbaarheid van de juiste mensen op het juiste moment een absolute voorwaarde. TecLine garandeert het juiste volume van ervaren vakmensen.

top