TecLine in gesprek met Europarlementariër Jongerius

Op maandag 10 april heeft Paul Muller, directeur van TecLine International, tijdens de lunch gesproken met Europarlementariër Agnes Jongerius. Directe aanleiding was de reactie van Muller op het optimisme van Jongerius. Zij verwacht  deze zomer een ruime parlementsmeerderheid in Europa te krijgen voor het principe “gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek”. Muller onderschrijft de stelling van harte. Hij ziet echter de oplossing niet in extra wetgeving, maar in betere handhaving.

IMG_9800Jongerius en Muller spraken openhartig over de internationale ontwikkelingen in de bouw en techniek, markten waar Muller met TecLine en BouwGenius actief is. Onderwerpen als Wet Aanpak Schijnconstructies, de detacheringsrichtlijn, maar ook problematiek rondom de ZZP-ers bleven niet onbesproken. Agnes Jongerius was erg geïnteresseerd in de verschillen in wet- en regelgeving tussen Nederland en Duitsland, landen waar TecLine kantoren heeft.

Muller sprak zijn waardering uit over het feit dat Jongerius op deze manier met ondernemers in gesprek treedt. Jongerius, die als oud vakbondsbestuurder ook moet wennen aan het hoge abstractieniveau in Europa, wil juist aansluiting houden bij ondernemers en de praktijk.

IMG_9792

top