Roparun haalt ruim 5 miljoen euro op

De 321 teams die dit jaar meededen aan de Roparun hebben gezamenlijk bijna 5,5 miljoen euro opgehaald. Met iets minder deelnemers, is er toch net wat meer geld opgehaald voor de kankerbestrijding dan in 2016, aldus de organisatie vrijdagavond. Aan de editie van vorig jaar deden 333 teams mee die gezamenlijk 5,4 miljoen euro ophaalden. Vrijdagavond bleek tijdens de slotavond dat er dit jaar 5.497.643 euro bijeen is gebracht.

De Roparun is een ruim 5.00 kilometer lange estafetteloop uit Hamburg en Parijs naar Rotterdam waarmee geld wordt ingezameld voor de kankerbestrijding. Dit jaar vond de 26e editie plaats.

Team Rivas brengt 12.500 euro naar finish Roparun
Dit was de eerste keer dat het team van medewerkers van Rivas Zorggroep deelnam aan deze estafetteloop van ruim 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Hiermee werd geld ingezameld voor mensen met kanker.

‘Het is geweldig dat we met elkaar zo’n mooi bedrag hebben kunnen ophalen’, zegt de trotse teamcaptain Inge Bertels. ‘Het was een zwaar, maar mooi weekend met een fantastisch doel. En dit resultaat was nooit mogelijk geweest dankzij de hulp en steun van onze sponsoren en natuurlijk vrienden en familie.’

Team
Team Rivas bestond in totaal uit 29 mensen. ‘Er waren acht lopers en vier fietsers. ‘Vier lopers wisselden elkaar per 1,5 kilometer af over een afstand van zestig kilometer’, verduidelijkt Inge. ‘Na die afstand deden de andere vier lopers en twee fietsers hetzelfde. En zo ging dat door totdat we in Rotterdam waren.’ Daarnaast waren er verschillende ondersteuners nodig. ‘We hadden chauffeurs, mensen die het kamp steeds verplaatsten en opbouwden, koks en er waren zelfs masseurs. Zonder hun steun was het voor de lopers en fietsers niet mogelijk om van Parijs naar Rotterdam te lopen.

Finish
De finish op de Coolsingel in Rotterdam was één groot feest. ‘De mensen stonden hier rijen dik om alle teams welkom te heten’, zegt Inge. ‘Het was mooi om hier met alle teamleden te lopen en zo samen de finish over te gaan. We hebben een geweldige teamprestatie neergezet en door elkaar te steunen hebben we de finish gehaald en kunnen we een geweldig bedrag overmaken aan de Stichting Roparun. Waarschijnlijk zijn we door onze deelname een nieuwe traditie voor Rivas begonnen.’

Sinds 1992 is inmiddels meer dan 73 miljoen euro bijeengebracht voor palliatieve zorg aan mensen met kanker. De 27e editie van de Roparun is van 19 tot en met 21 mei 2018.

TecLine was dit jaar sponsor van Team Rivas.

top